Followers

Thursday, 29 September 2011

22
Komen

SUAMIKU VAMPIRE BAB 21 siri 2

Mereka kini berada di tempat yang ditetapkan. Peserta diterangkan cara acara ini.
            “Suami akan mengangkat atau mengendong tubuh isteri sambil berlari ke garisan penamat. Siapa yang sampai dahulu akan dikira sebagai pemenang dan dapat masuk ke peringkat akhir. Memandangkan penyertaan begitu banyak,” terang urusetia disitu.
            “Apa ni?” Lidya berbisik di telinga Danish. “Tak mahu la.” Dia menukar fikirannya.
            “Ala, bukan sayang yang penat pun. Abang yang penat.  Jomlah!” pujuk Danish lagi sambil merengek. Dia memegang dagu Lidya yang sejemput itu. Lidya buat muka tidak suka.
            “Bolehlah..?” Danish merayu lagi. Akhirnya Lidya mengalah.
            Acara mereka berdua akan bermula sekejap lagi. Entah kenapa debaran di hati semakin kuat. Lidya takut pula.
            Kini, mereka berdua sudah berhampiran di garisan permulaan. Ada tiga kali pusingan bersamaan tiga puluh peserta. Maka, mereka dalam kumpulan ketiga. Kumpulan terakhir. Dalam satu kumpulan ada sepuluh peserta.
            Wisel berbunyi. Berlarilah sang suami sambil mengangkat tubuh sang isteri. Penuh berhati-hati sang suami mengangkatnya. Ada pasangan yang tidak sabar menyebabkan mereka terjatuh menyembah bumi.
            “Sakitnya Danish..” kata Lidya yang melihat pasangan yang jatuh. Suaminya memohon maaf menyebabkan mereka jatuh. Terus dicium dahi isterinya. Mungkin ini pasangan baru berkahwin kot. Romantiknya.
            “Janganlah takut. Abang takkan biarkan sayang jatuh,” itulah janjinya. Danish memeluk pinggang Lidya. Lidya hanya membiarkan kerana dia begitu asyik melihat kumpulan kedua pula.
            Danish mencium pipi Lidya dengan pantas. Lidya terpana. Dia merenung ke arah Danish. Saat ini hatinya makin kencang berdenyup.
            “Abang...” lunak suara Lidya. Hatinya bergetar hebat.
            “Sayang....” Danish menbalasnya.
            “Ish, diorang menanglah!” Lidya tiba-tiba menukar topik. Hampa wajah Danish. Sekarang giliran mereka pula menunjukkan bakat.

22 comments:

  1. maaf kalau pendek kali ini...
    ria bz sgtlah...

    ReplyDelete
  2. waaa....pndek sgtlah ria...baru je nak feel...

    ReplyDelete
  3. alahai...bab next ria tak taip lagi...itu aje yang ada....next siri ria sure panjang...maaf yer....

    ReplyDelete
  4. terima kasih ezzaty hanan...

    maaf sudah kecewakan blinkalltheday....

    ReplyDelete
  5. even pendek... to me, it's ok what????!!! it's better than nothing... a half of bread is better than nothing...

    harap2 idea akk Ria akn lebih mencurah2 next time... Amiin....

    ReplyDelete
  6. Alaa.. Klau pendek pown, sokay.. Sye setia menanti novel SV dibukukan.. But, take your time..sye tanak push2 akk.. Kang tension dibuatnyer..hehe

    ReplyDelete
  7. terima kasih dida dan far...
    ria cuba lagi next time...berusaha...insya allah...ria cuba wat terbaik utk peminat SV...
    tak kan kecewakan korang...
    tapi sekarang ria benar2 busy...
    nanti kem sebulan...habis la..
    tentu ria rindu SV...

    ReplyDelete
  8. xpe kak ria take time!kmi pminat SV setia m'nunggu... :)

    ReplyDelete
  9. alahhh...
    pendek la plakkkk...!!!
    nk lg...!!!

    ReplyDelete
  10. x pe lah pendek pown aslkan ad... lme dh tunggu cite nie...hlg skit rndu nk bce n3 sv yg bru...

    ReplyDelete
  11. blue apple...
    terima kasih memahami sangat...
    ni yg terharu...

    ReplyDelete
  12. aida...
    pendek sangat ke??
    maaf...memang itu sahaja yang ria sudah siap taip..
    tunggu ye next siri...maaf...

    terima kasih tau pada anonymous...
    hilang sikit rindu kan?

    ReplyDelete
  13. mskipun pndek xpelah..
    sye akan tetap tnggu siri yg seterusnya..

    ReplyDelete
  14. aduhh..pendek sgt, tp xpe..keep it up!!

    ReplyDelete
  15. terkejut pulak...aduh...maaf mengecewakan...

    ReplyDelete
  16. pendeknya... tp x pe la... skurangnya de gk smbungannya... wndu SV...:)

    ReplyDelete
  17. terima kasih..mungkin minggu ni ada sambungannya...insya allah...

    ReplyDelete
  18. waa... pendek pon best la !!!! cepat sambung tau ..excited nak tau lagi hihihihi

    ReplyDelete
  19. insya allah dalam masa terdekat ni ada..nantikan sahaja...terima kasih hayisa

    ReplyDelete

jangan lupa komen...komen anda sangat bermakna bagi ria natsumi